Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El ministre Garzón troba un possible micròfon amagat a la butaca d’un despatx

|

- Publicitat -

La formació Izquerda Unida, que es va presentar a les eleccions espanyoles en coalició amb Unidas Podemos, i que ara forma part del Gobierno amb el PSOE, va encarregar a una empresa especialitzada un rastreig de les sales i despatxos que usa al Congreso a Madrid per a evitar possibles casos d’espionatge per part de les clavegueres de l’Estat.

Segons l’informe final, l’empresa va detectar un punt de calor inusual a l’espuma d’una butaca a un dels seus despatxos. Es trobava al respatller i a mitjana altura. L’empresa va descartar que el punt de calor fos causat per la llum del sol o alguna altra alteració i, per tant, tot apuntava que hi havia un aparell enregistrador de so.

Publicitat

Després de rebre l’informe, els responsables d’IU van decidir desfer-se del moble. Segons explica El Confidencial, no és protocol·lari que l’empresa no intentés extreure el micròfon per així, donar la possibilitat de denunciar a qui encarrega el registre.

No és el primer cas provat d’espionatge de les clavegueres de l’Estat. Els casos d’espionatge patits per Pablo Iglesias i Podemos, que va demanar a l’Audiència Nacional que imputés Eduardo Inda per la seva relació de trucades amb el comissari José Manuel Villarejo.

El cas de Puigdemont, quan la policia belga va assenyalar en els seus informes Carlos Bautista Samaniego, un dels principals experts estatals en euroordres, podria estar-hi implicat en l’espionatge patit al país del centre d’Europa com la balisa instal·lada al cotxe del president a l’exili.

I encara hi ha escandalós precedent provat que implica directament les clavegueres de l’Estat, l’espionatge Gorka Elejabarrieta, de Bildu. Ell va ser una de les persones que representava l’esquerra abertzale en ple procés de pau durant l’època de la presidència de José Luís Rodríguez Zapatero. Després de rastrejar casa seva, va trobar un micròfon amagat al sòcol de la paret.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut