Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

El ministeri de l’Interior espanyol es renta les mans i nega qualsevol relació amb l’espionatge a Torrent

“Les actuacions de les forces de seguretat s’emmarquen sempre en l’escrupolós respecte a la legalitat”, afirmen

Redacció
Redacció 14/07/2020
Pla general de la reunió extraordinària del Consell de Ministres amb el president Pedro Sánchez i els ministres Montero, Ábalos, Illa, Grande-Marlaska i Robles, el 27 de març del 2020 (horitzontal)

El Ministeri de l’Interior defensa que no ha contractat mai els serveis de l’empresa israeliana NSO que desenvolupa el programa Pegasus amb el qual ha estat presumptament espiat el president del Parlament, Roger Torrent. Fonts del ministeri encapçalat per Fernando Grande-Marlaska asseguren que “ni el Ministeri de l’Interior, ni la Policia Nacional, ni la Guàrdia Civil han tingut mai cap relació amb l’empresa NSO i, per tant, mai han contractat cap dels seus serveis”. “Les actuacions de les forces i cossos de seguretat de l’Estat s’emmarquen sempre en l’escrupolós respecte a la legalitat”, diuen les mateixes fonts.

I el ministeri de Defensa?

Cal recordar, però, que el Centro Nacional de Inteligencia està controlat i depèn orgànicament pel ministeri de Defensa espanyol i no pas per Interior. Si l’espionatge fos del CNI, caldrien les explicacions de la ministra Margarita Robles. De fet, ERC i JxCat han fet una petició perquè tan Marlaska com Robles expliquin els fets al Congreso.