Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El ministeri de l’Interior espanyol es renta les mans i nega qualsevol relació amb l’espionatge a Torrent

|

- Publicitat -

El Ministeri de l’Interior defensa que no ha contractat mai els serveis de l’empresa israeliana NSO que desenvolupa el programa Pegasus amb el qual ha estat presumptament espiat el president del Parlament, Roger Torrent. Fonts del ministeri encapçalat per Fernando Grande-Marlaska asseguren que “ni el Ministeri de l’Interior, ni la Policia Nacional, ni la Guàrdia Civil han tingut mai cap relació amb l’empresa NSO i, per tant, mai han contractat cap dels seus serveis”. “Les actuacions de les forces i cossos de seguretat de l’Estat s’emmarquen sempre en l’escrupolós respecte a la legalitat”, diuen les mateixes fonts.

I el ministeri de Defensa?

Publicitat

Cal recordar, però, que el Centro Nacional de Inteligencia està controlat i depèn orgànicament pel ministeri de Defensa espanyol i no pas per Interior. Si l’espionatge fos del CNI, caldrien les explicacions de la ministra Margarita Robles. De fet, ERC i JxCat han fet una petició perquè tan Marlaska com Robles expliquin els fets al Congreso.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut