Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

ERC i JxCat demanen que Marlaska i Robles expliquin a Congreso el presumpte espionatge a Torrent

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana (ERC) i JxCat han registrat aquest dimarts al Congreso dues peticions de compareixença del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè expliqui a la Cambra el presumpte espionatge al president de Parlament, Roger Torrent. Els de Gabriel Rufián també reclamen la presència per aquest mateix assumpte de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

En concret, ERC sol·licita que Marlaska comparegui davant la Comissió d’Interior per “donar explicacions amb relació als presumptes espionatges i intromissions a la intimitat de líders polítics catalans per part d’estructures governamentals”.

Publicitat

Per la seva banda, l’escrit de JxCat reclama que el titular d’Interior detalli “els presumptes espionatges fets a telèfons mòbils de càrrecs institucionals de Catalunya mitjançant el programa Pegasus, que només poden comprar els governs dels Estats”. El grup que capitaneja Laura Borràs ha registrat la mateixa petició al Senat.

Segons una investigació d’El País i The Guardian, el mòbil del president del Parlament va ser objectiu d’un programa espia el 2019, que sota el nom de Pegasus va ser desenvolupat per la companyia israeliana NSO, i que només es ven a Governs i forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme.

Et pot interessar  Clatellot d'Amnistia Internacional a Espanya: li recrimina que no investigui prou les vulneracions de drets humans a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut