Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El Marroc no se’n fia d’Espanya i tancarà les fronteres tot el 2020 per la Covid-19

|

- Publicitat -

La greu situació a Madrid que empastifa la imatge (una vegada més) d’Espanya sobre la gestió de la pandèmia de la Covid-19 segueix portant conseqüències.

Una d’elles afecta directament als territoris ocupats d’Espanya a l’Àfrica: Ceuta i Melilla. I és que el govern marroquí i el rei Mohammed VI segueixen amb la política de restriccions als passos fronteres amb les dues ciutats espanyoles que van iniciar el 12 de març. En un inici es tancaven les duanes tan sols unes hores.

Publicitat

Ara, 6 mesos més tard, la política no tan sols segueix activa sinó que s’ha anunciat que es mantindrà així tot el 2020. Només quedaran oberts els passos amb les ciutats autònomes a les entrades pel Tarajal a Ceuta i de Beni Ensar a Melilla, la resta de passos fronterers romandran tancats, com Tarajal II i barri Xinès per on milers de persones passaven diàriament.

Segons explica ElEspañol, la situació a les dues ciutats espanyoles africanes és molt complicada: ha pujat l’atur, gent que no pot anar a treballar, hi ha famílies que han quedat dividides o gent atrapada a ambdós costats de les fronteres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut