Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El líder de l’esquerra francesa demana l’alliberament dels presos polítics

 Jean-Luc Mélenchon segueix insistint en la necessitat d'un referèndum d’autodeterminació

|

- Publicitat -

El líder del partit ‘la França insubmisa’ Jean-Luc Mélenchon ha demanat la llibertat dels presos polítics catalans i la negociació per part de l’Estat espanyol d’un referèndum d’autodeterminació. L’home que dirigeix la principal força d’esquerres alternatives a la república francesa creu -segons ha explicat l’encarregat d’afers internacionals del partit, Djordje Kuzmanovic, a la ràdio francesa de Barcelona ‘Equinox’–  “inacceptable i increïble” que hi hagi “presoners polítics a Catalunya només per a l’exercici de la lliure determinació dels pobles”.

No és el primer cop que Mélenchon opina sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya. De fet, ja havia expressat en una altra ocasió la necessitat de celebrar un referèndum, tot i mostrar-se contrari a la independència. Per la campanya electoral del 21-D va donar suport als Comuns i també va denunciar que els demòcrates no empresonen als opositors polítics.

Publicitat

 

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut