Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

El líder de l’esquerra francesa demana l’alliberament dels presos polítics

El líder del partit ‘la França insubmisa’ Jean-Luc Mélenchon ha demanat la llibertat dels presos polítics catalans i la negociació per part de l’Estat espanyol d’un referèndum d’autodeterminació. L’home que dirigeix […]

Redacció 12/11/2018
El líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, en un míting electoral de Catalunya en Comú-Podem pel 21-D

El líder del partit ‘la França insubmisa’ Jean-Luc Mélenchon ha demanat la llibertat dels presos polítics catalans i la negociació per part de l’Estat espanyol d’un referèndum d’autodeterminació. L’home que dirigeix la principal força d’esquerres alternatives a la república francesa creu -segons ha explicat l’encarregat d’afers internacionals del partit, Djordje Kuzmanovic, a la ràdio francesa de Barcelona ‘Equinox’–  “inacceptable i increïble” que hi hagi “presoners polítics a Catalunya només per a l’exercici de la lliure determinació dels pobles”.

No és el primer cop que Mélenchon opina sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya. De fet, ja havia expressat en una altra ocasió la necessitat de celebrar un referèndum, tot i mostrar-se contrari a la independència. Per la campanya electoral del 21-D va donar suport als Comuns i també va denunciar que els demòcrates no empresonen als opositors polítics.