Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Gobierno torna a fer tard i suspèn avui els vols procedents del Regne Unit

|

- Publicitat -

El Gobierno suspendrà els vols d’entrada procedents del Regne Unit des d’aquest dimarts, tot i que permetrà l’entrada de ciutadans espanyols o residents a Espanya. També reforçarà el control fronterer a Gibraltar, segons va informar ahir Moncloa. Una decisió que arriba tard si es pren de referència altres països que van vetar fa dos dies els vols a les illes britàniques per la nova soca de Covid-19.

Espanya havia decidit esperar que la Unió Europea estudiés la forma de reaccionar de manera conjunta davant aquesta nova soca, abans de prendre una decisió unilateral sobre l’entrada de persones des del Regne Unit, tot i que fins a 15 països europeus havien adoptat ja mesures al respecte.

Publicitat

És el cas de Bèlgica, Àustria, Letònia, Països Baixos, Itàlia, Àustria, Irlanda, França, Bulgària, Polònia, República Txeca, Finlàndia, Dinamarca, Hongria i Suècia, els governs ja havien decidit la suspensió dels vols.

“Som un govern que representa una societat molt europeista i ens agrada molt que els assumptes que ens afecten a tot Europa siguin prudents i equilibrats, i que el conjunt d’Europa reaccioni de la mateixa manera davant de qualsevol circumstància d’un país que va decidir abandonar la UE”, ha justificat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, abans que Espanya decidís sumar-se a altres països i suspendre els vols des de Regne Unit.

Reforçar controls a Girbaltar

La decisió d’Espanya es va adoptar de manera concertada amb Portugal i suposarà també un reforçament dels controls en el pas fronterer de Gibraltar. De fet, al Penyal ja s’hi ha detectat aquesta nova soca de Covid-19.

En tot cas, per poder entrar a Espanya és obligatori que tot passatger procedent de països o zones en risc es realitzi una Prova Diagnòstica d’Infecció Activa, PDIA, per SARS-Cov-2 al cap de 72 hores prèvies a la seva arribada amb resultat negatiu.

Et pot interessar  El Regne Unit atura l'extradició "imminent" d'Assange i demana més "garanties" als EUA
Publicitat

Opinió

Minut a Minut