Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

La nova soca britànica de Covid-19 ja és a la península Ibèrica

El Regne Unit confirma la presència de la variant del coronavirus a Gibraltar

Agències 21/12/2020
Frontera d'Espanya i Gibraltar / Wikimedia Commons

El Govern del Regne Unit ha confirmat aquest dilluns que s’ha detectat la variant del coronavirus a Gibraltar, on precisament s’han reforçat les restriccions després del repunt de contagis de la setmana passada.

La soca, que suposadament s’ha originat a les illes Britàniques, ha derivat en una allau de restriccions mundial i, en el cas d’Espanya, es limitaran els vols procedents del Regne Unit perquè només arribin ciutadans espanyols o residents.

La variant ja s’ha detectat en altres països, entre els quals Dinamarca, Països Baixos i Austràlia, mentre que un portaveu de Downing Street ha confirmat aquest dilluns que almenys s’ha registrat un cas a Gibraltar, informa Sky News.

Gibraltar ha registrat un repunt de contagis i el Govern ha exhortat les famílies a no portar els fills a l’escola aquest dilluns i dimarts. A més, també s’han prohibit les visites a les llars d’avis, una mesura “molt trista i molt dura”, tal com ha reconegut el primer ministre, Fabian Picardo: “No tenim cap més remei”.