Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Gobierno torna a abraçar una idea catalana: començarà a usar una APP per rastrejar possibles contagis

|

- Publicitat -

Ho explicava, i amb detalls molt interessants, en aquesta entrevista a La República Josep M. Martorell, membre del comitè d’experts de la Generalitat capitanejat per Oriol Mitjà i que va entregar un informe a l’executiu català amb l’estratègia i les recomanacions a seguir per a combatre la pandèmia: una APP que per Bluetooth ajudaria a saber si s’havia estat amb persones de risc o no.

Una mesura que la Generalitat no ha iniciat i que Mitjà reclamava amb un tuit contundent “l’ús de les noves tecnologies” per a fer front a possibles rebrots.

Publicitat

Doncs el Gobierno sí que s’ha posat fil a l’agulla i provarà una APP després que Google i Apple s’hagin aliat per posar en marxa un parell d’aplicacions en els seus respectius sistemes operatius. S’han desenvolupat dues APPs per poder executar un rastreig de contactes per Bluetooth, de manera que fossin accessibles a aplicacions de tercers amb limitacions, com el fet de no poder-se rastrejar ni guardar ubicacions GPS. Ara, l’executiu espanyol ha confirmat que adoptarà el sistema de Google i Apple per al seu propi desenvolupament i que posa en marxa un pilot a les Illes Canàries.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut