Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Gobierno sobre l’Open Arms: “Hi ha més ports segurs a la resta del Mediterrani”

Mentrestant, el president Torra reclama una resposta: “És d’una gravetat extrema i ens afecta a tots”

Redacció 14/08/2019
Torra i Sánchez, reunits a Barcelona

Si aquest fos el joc de trobar les 7 diferències acabaríem ben ràpid. El Gobierno socialista espanyol i el Govern l’independentista català s’assemblen com l’ou a la castanya.

Per una banda, avui, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha sostingut aquest dimecres que el que està passant al Mediterrani aquests dies “és d’una gravetat extrema” i ha demanat una resposta urgent.

“Ens afecta a tots. Cal una resposta humanitària ja!”, Ha apuntat en una publicació de Twitter. Tanmateix, ha compartit una publicació de l’ONG Proactiva Open Arms.

A més, ha acompanyat la seva reclamació amb una cita de la premi Nobel Jody Williams: “Quan la premi Nobel Jody Williams va venir a Catalunya va dir: ‘Allà on es vulneren els drets humans d’una persona, es vulneren els drets humans de tots”.

Però a l’altra banda, qui té les competències reals per a resoldre aquest conflicte, el Gobierno espanyol s’ha tornat a rentar les mans: la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha confiat que “com més aviat” s’arribi a una solució que permeti desembarcar als 151 migrants de l’Open Arms, tot i que ha justificat la postura de l’executiu socialista i el compliment dels acords internacionals.

“No pot ser que la resposta passi pel fet que els ports espanyols siguin els únics considerats segurs a tot el Mediterrani; respectar la normativa internacional és el camí per trobar una resposta”, ha explicat Calviño en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Segons Calviño, l’executiu espanyol està “contribuint activament al fet que es posi fi però amb una solució global” i ha precisat que la decisió de permetre desembarcar a l’Aquarius a València fa un any va ser “la correcta”.