Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El Gobierno sobre l’Open Arms: “Hi ha més ports segurs a la resta del Mediterrani”

|

- Publicitat -

Si aquest fos el joc de trobar les 7 diferències acabaríem ben ràpid. El Gobierno socialista espanyol i el Govern l’independentista català s’assemblen com l’ou a la castanya.

Per una banda, avui, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha sostingut aquest dimecres que el que està passant al Mediterrani aquests dies “és d’una gravetat extrema” i ha demanat una resposta urgent.

Publicitat

“Ens afecta a tots. Cal una resposta humanitària ja!”, Ha apuntat en una publicació de Twitter. Tanmateix, ha compartit una publicació de l’ONG Proactiva Open Arms.

A més, ha acompanyat la seva reclamació amb una cita de la premi Nobel Jody Williams: “Quan la premi Nobel Jody Williams va venir a Catalunya va dir: ‘Allà on es vulneren els drets humans d’una persona, es vulneren els drets humans de tots”.

Però a l’altra banda, qui té les competències reals per a resoldre aquest conflicte, el Gobierno espanyol s’ha tornat a rentar les mans: la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, ha confiat que “com més aviat” s’arribi a una solució que permeti desembarcar als 151 migrants de l’Open Arms, tot i que ha justificat la postura de l’executiu socialista i el compliment dels acords internacionals.

“No pot ser que la resposta passi pel fet que els ports espanyols siguin els únics considerats segurs a tot el Mediterrani; respectar la normativa internacional és el camí per trobar una resposta”, ha explicat Calviño en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

Segons Calviño, l’executiu espanyol està “contribuint activament al fet que es posi fi però amb una solució global” i ha precisat que la decisió de permetre desembarcar a l’Aquarius a València fa un any va ser “la correcta”.

Et pot interessar  El PSOE dona per feta la revàlida del govern amb el PNB
Publicitat

Opinió

Minut a Minut