Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

El Gobierno, obligat a demanar disculpes per la nefasta gestió de la pandèmia

L’executiu espanyol, que ha recentralitzat l’Estat, assegura que intentarà millorar la coordinació amb les CCAA

Redacció
Redacció 31/03/2020
La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, durant la compareixença de premsa aquest 26 de febrer del 2020. (horitzontal)

El Gobierno ha demanat aquest dimarts “disculpes” pel “ritme vertiginós” amb el que es veu obligat a prendre decisions davant el coronavirus i s’ha compromès a seguir “estrenyent la coordinació” amb les comunitats autònomes i els partits polítics perquè estiguin puntualment informats sobre les accions de l’Executiu.

En roda de premsa telemàtica a terme de Consell de Ministres, la ministra d’Hisenda i portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, ha justificat la immediatesa amb la que està actuant el Gobierno per la necessitat d’adequar-se al “rumb” que van marcant les autoritats sanitàries.

Davant de les crítiques que l’oposició ha dirigit a Sánchez per no comptar amb ells a l’hora d’elaborar l’últim decret llei que ha restringit encara més l’activitat productiva, Montero ha assenyalat que el Gobierno es va posar en contacte amb tots els presidents autonòmics la vigília d’aprovar la mesura per avançar la decisió. Només dos d’ells, als quals no ha identificat, no van atendre aquesta crida.

Malgrat les queixes de l’oposició, Montero confia que els pròxims decrets llei que hagi de convalidar el Congreso dels Diputats -entre ells el de la paralització de l’activitat productiva- compti amb l’aval de les diferents formacions polítiques.

Relacionats