Dimecres, 8 de febrer de 2023 - Edició 1658
La República

El Gobierno no descarta utilitzar els mòbils per controlar la propagació del virus: “Ho estem estudiant”

Campo diu que tot s’ha de fer “de manera respectuosa amb l’ordenament jurídic”

Agències 06/04/2020
L'andalús Juan Carlos Campo, ministre de Justícia espanyol. 11 de gener del 2020. (Vertical)

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, no descarta la utilització de dades de geolocalització dels telèfons mòbils de la població per controlar la propagació del coronavirus. Durant una roda de premsa, Campo ha dit que és una de les mesures que estan “estudiant” però ha insistit que tot s’ha de fer sempre “de manera respectuosa amb l’ordenament jurídic”. Campo ha admès que els consta que hi ha altres països que on s’està aplicant. “L’Agència de Protecció de dades ens diu que no hi ha vulneració quan es tracta d’una situació com aquesta i ens sembla raonable que quan algú es positiu i es reticent establim algun mecanisme”, ha assegurat.

Campo també s’ha referit a la possibilitat d’obligar a aquells positius que no vulguin aïllar-se. “L’estat d’alarma no rebaixa l’estat de dret i, en supòsits com aquest, demanarien els informes pertinents per actuar”, ha dit en relació a l’habilitació d’equipaments públics i hotels per aïllar asimptomàtics.

En qualsevol cas, ha dit, no es pot “homogeneïtzar tot” i el govern contempla entre els supòsits a persones que vulguin accedir a aquests espais “voluntàriament”.