Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Gobierno condecora un oficial Marroquí acusat de tortures i assassinats al Sàhara Occidental

|

- Publicitat -

El Gobierno de Pedro Sánchez condecorarà un oficial policial marroquí acusat de tortures i assassinats al Sàhara Occidental i al Rif, territoris amb minories represaliades per la monarquia del Marroc.

Resulta que Abdellatif Hammouchi apareix a un informe d’Amnistia Internacional, “L’ombra de la impunitat: Tortura al Marroc i Sàhara Occidental”, que l’acusa d’estar darrere de més de 173 casos de tortura, assassinat i altres vulneracions de drets humans suposadament comeses entre 2010 i 2014, especialment al Sàhara Occidental i al Rif, sobretot contra activistes de les minories represaliades pel govern del país àrab.

Publicitat

Arran d’aquestes informacions, Hammouchi va ser investigat per la justícia francesa. Així i tot, el policia marroquí ha “eludit” en reiterades ocasions comparèixer davant la justícia francesa, davant la qual té obertes diverses causes.

Tot i això, el Gobierno del PSOE i de Podemos es reafirma en la màxima distinció a Hammouchi, la ‘Gran Cruz de la Orden del Mérito de la Guardia Civil’ perquè “està molt implicat personalment en l’estreta col·laboració amb la Guardia Civil” especialment en matèria “antiterrorista”.

Aquesta era la resposta de l’executiu a una pregunta del diputat de Bildu, Jon Iñarritu, ja que, a més, aquesta és la segona medalla que rep l’oficial marroquí per part de l’Estat espanyol. L’any 2015, el Gobierno de Rajoy li va atorgar la medalla honorífica al “Mérito Policial” molt criticat llavors per Gaspar Llamazares, líder d’Izquierda Unida.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut