Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023
Edició 1955

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 02 de desembre del 2023

El Constitucional encobreix la repressió de la JEC i rebutja el recurs de Puigdemont i Comín

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) demostra novament la seva dèria per reprimir l’independentisme i no ha admès a tràmit el recurs del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no reconèixer-los com a eurodiputats.

Publicitat

Puigdemont i Comín havien demanat al Supremo que cautelarment els concedís la credencial i la immunitat com a diputats europeus, però el tribunal va rebutjar les mesures cautelars sol·licitades. Ara, el TC no admet a tràmit el recurs d’empara per la suposada vulneració del dret a un procés amb totes les garanties i a un jutge imparcial. A més, declara extingit el recurs per “pèrdua sobrevinguda d’objecte”, ja que tots dos ja han aconseguit l’acta de diputat.

Carles Puigdemont i Toni Comín van presentar una demanda contra la JEC per haver-los impedit l’accés al Parlament Europeu. En el document presentat, el president a l’exili i el conseller legítim de Salut exposaven que durant el procés judicial s’han vulnerat drets fonamentals com el de llibertat d’expressió, llibertat ideològica o el d’igualtat de tracte.

Et pot interessar  Puigdemont, una de les persones més influents de l'any segons la prestigiosa revista 'Politico'
Publicitat

Més notícies

Opinió