Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Constitucional encobreix la repressió de la JEC i rebutja el recurs de Puigdemont i Comín

|

- Publicitat -

El ple del Tribunal Constitucional (TC) demostra novament la seva dèria per reprimir l’independentisme i no ha admès a tràmit el recurs del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no reconèixer-los com a eurodiputats.

Puigdemont i Comín havien demanat al Supremo que cautelarment els concedís la credencial i la immunitat com a diputats europeus, però el tribunal va rebutjar les mesures cautelars sol·licitades. Ara, el TC no admet a tràmit el recurs d’empara per la suposada vulneració del dret a un procés amb totes les garanties i a un jutge imparcial. A més, declara extingit el recurs per “pèrdua sobrevinguda d’objecte”, ja que tots dos ja han aconseguit l’acta de diputat.

Publicitat

Carles Puigdemont i Toni Comín van presentar una demanda contra la JEC per haver-los impedit l’accés al Parlament Europeu. En el document presentat, el president a l’exili i el conseller legítim de Salut exposaven que durant el procés judicial s’han vulnerat drets fonamentals com el de llibertat d’expressió, llibertat ideològica o el d’igualtat de tracte.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut