Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El comitè Pegasus denuncia la manca de cooperació dels governs: “Esperàvem molt més”

|

- Publicitat -

El comitè del Parlament Europeu que investiga l’ús de Pegasus lamenta la manca de cooperació per part dels diferents governs nacionals per desclassificar informació que podria ser útil per desvelar qui ha autoritzat l’espionatge. “Esperàvem més cooperació dels governs”, ha assenyalat la ponent i eurodiputada del grup Renew, Sophia In ‘T Veld, en referència als executius de Grècia i de Xipre.

De fet, la parlamentària neerlandesa ha manifestat que el comitè no sabrà tota la veritat sobre l’ús de Pegasus “fins que les autoritats oficials estiguin disposades a compartir la informació”. Segons ha apuntat la ponent del comitè, una de les sospites és que van ser actors vinculats al mateix govern els que van autoritzar l’ús de Pegasus a Xipre i Grècia. “Encara no tenim totes les peces del puzle, però també és cert que cada cop en tenim més”, ha subratllat.

Publicitat

Davant aquesta situació, ha fet una crida als primers ministres d’aquests països i als respectius parlaments perquè “utilitzin els seus poders” per aixecar la confidencialitat. “En qualsevol moment es podria resoldre, però no estem veient aquesta voluntat”, ha afegit.

Per la seva banda, el president del comitè Pegasus, Jeroen Lenaers, també considera que encara queden “molts dubtes per resoldre” i lamenta que la seguretat nacional sovint es faci servir com “l’excusa” per defensar l’ús de programes d’espionatge.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE dona la raó a Puigdemont i Comín: afirma que l'Eurocambra havia d'acceptar els seus escons des del juny del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut