Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

El COE amplia el termini finalment, però avisa que amb una candidatura en solitari “faríem el ridícul més espantós”

|

- Publicitat -

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Antonio Blanco, ha reculat en menys de 24 hores i ha decidit allargar el termini per tancar la candidatura per als Jocs d’hivern. Inicialment, la data màxima estava prevista per aquest divendres 20 de maig, però en una entrevista a RAC1 ha admès que cal “més marge” perquè les converses continuïn, tot i que no ha volgut concretar cap data.

Publicitat

De totes maneres, el dia 1 de juliol hauria d’estar resolt perquè el COI fa una visita a l’Estat. Blanco ha assegurat que aquestes setmanes “s’ha avançat” en l’acord entre els dos territoris. D’altra banda, ha descartat rotundament una candidatura en solitari de Catalunya o l’Aragó. “No és que no tinguem possibilitats, és que faríem el ridícul més espantós”, ha sentenciat.

Segons el president del COE, no es pot fer ara una candidatura de només un dels dos territoris perquè ja es va traslladar al COI que se’n volia fer una de conjunta, i aquest moviment implicaria renunciar a “un dels dos pilars fonamentals” dels Jocs. “És que ni nosaltres mateixos ens donaríem els Jocs”, ha insistit. Blanco ha dit que cal demostrar que “per molt que es discuteixi en altres temes” en l’esport, la candidatura i “la millora de la imatge” sí que s’està d’acord.

“Si algú vol una candidatura a mida, s’ha equivocat de partit”

Sobre el canvi de parer de l’Aragó, que va validar tots els acords tècnics fins a la darrera reunió, quan se’n va desmarcar i va deixar la cadira buida, Blanco ha confiat que es “pugui retornar a l’acord”. Sí que els ha retret que les queixes arribessin un cop l’acord tècnic ja estava tancat, malgrat que alguns temes com el repartiment de neu, com ha subratllat, els havien proposat la mateixa comissió tècnica aragonesa.

“Des del punt de vista tècnic la candidatura és una, i des del polític és una altra, però així no podem jugar perquè al COI li cal una candidatura tècnica. I si algú vol una candidatura a mida, s’ha equivocat de partit”, ha advertit.

En ser preguntat pel nom que tindrà la candidatura Blanco ha apuntat que no es decidirà fins al final, per bé que ha augurat que l’acord serà “fàcil”. De totes maneres, ha dit que “sens dubte” el nom de Barcelona haurà d’aparèixer al projecte.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió