Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El cava aragonès reconeix el boicot a Catalunya: “Ni amb 10 anys de publicitat ho hauríem aconseguit”

|

- Publicitat -

La catalanofòbia provinent d’Espanya té exemples concrets que evidencien que el boicot a productes fets o produïts a Catalunya. L’odi dels espanyols es transforma en boicot al consum, especialment en dates nadalenques, i així ho reconeix una empresa de cava d’Aragó.

Així ho explica El Español, que ha entrevistat els propietaris dels cellers Langa, amb seu a Calataiud (Saragossa) que reconeixen que han passat de vendre 75.000 ampolles a més de mig milió en dos anys.

Publicitat

Els propietaris expliquen que la primera onada de creixement va ser el 2004 quan Josep Lluís Carod-Rovira va fer unes declaracions sobre fer un boicot a la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics. Des de llavors, la catalanofòbia no ha parat d’augmentar, igual que les seves vendes.

Reconeixen que el boicot als productes catalans els està beneficiant: “Ni amb una campanya publicitària brutal durant diversos lustres hauríem aconseguit aquest augment en les vendes el 2004, ni el que ha vingut després; tot va passar sense esperar-ho. El que sí hem fet ha estat aprofitar aquesta empenta, fer el millor cava i treballar en moltes altres varietats”.

A Galícia no volen lots de Nadal amb cava català

El cava és un dels principals productes que Catalunya ven a Galícia, dins d’unes importacions totals que ronden els 1.200 milions d’euros. La comunitat gallega és un dels 20 principals mercats de les empreses catalanes i suposa el 3% del total de les seves exportacions interregionals, segons l’informe de centre d’estudis C-Intereg 2019, elaborat amb dades de l’2016 i recollit per La Voz de Galicia.

Aquestes xifres, avui dia, són inferiors. Ho diuen fonts d’una gran superfície de distribució, que constata una “apreciable baixada de la demanda d’aliments i begudes que la gent identifica clarament amb Catalunya, com caves i cert tipus d’embotits i fruites”, explica un portaveu, sense voler entrar en més detall.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"

Per fer els lots de Nadal, moltes empreses recalquen que “no volen cap producte català”. “No treballo amb cava català per convicció; encara que em demanin Codorniu, no el serveixo” són les exigències d’alguns empresaris segons explica el diari citat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut