Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Diana Riba avisa Pedro Sánchez que haurà “d’entomar” l’informe Pegasus quan assumeixi la presidència europea

|

- Publicitat -

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha afirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, haurà “d’entomar” l’informe de Pegasus de l’Eurocambra quan assumeixi la presidència del Consell de la Unió Europea, a partir de l’1 de juliol.

En una entrevista a ‘El Nacional’, Riba es pregunta quin paper farà el Consell per impulsar les recomanacions, si s’aproven, sobre què han de fer els Estats membre amb el marc legal dins de la Unió Europea perquè deixin d’utilitzar Pegasus de manera il·legal. D’altra banda, ha lamentat que hi ha “molts dubtes” no resolts després de la visita de la missió a Madrid i ha afegit que està “decebuda” amb la resposta de les autoritats espanyoles.

Publicitat

Riba també ha explicat que serà “impossible” que els eurodiputats eliminin qualsevol esment al ‘Catalangate’ perquè el 90% de l’agenda de la visita va servir per abordar-lo. Tanmateix, ha preguntat com pot ser que els membres del govern espanyol espiats no hagin comparegut davant la missió. “Per què estan parlant d’això?”, ha qüestionat.

Tot i que Riba ha dit que “tot està sobre la taula”, creu que no hi haurà un acord per a prohibir aquest programari espia. En aquesta línia, ha dit que la realitat els du a treballar “per un futur marc regulat” i, mentre no s’aprova, a impulsar una moratòria que delimiti l’ús en casos determinats.

Crítiques de Junts

Finalment, l’eurodiputada dels republicans ha fet referència a les queixes de JxCat pel fet que en la trobada de la missió amb les víctimes només hi hagués 3 persones vinculades a ERC: Pere Aragonès, Meritxell Serret i Ernest Maragall. “No hi anaven tres militants d’Esquerra; hi anaven el president, la consellera d’Exteriors i un exeurodiputat”, ha afegit. Riba ha considerat “una llàstima” que facin aquestes declaracions perquè hi ha hagut un espai de “coordinació” amb l’ANC i Òmnium. “Sí que vull criticar que en aquesta missió no s’hi hagi escoltat ningú de l’ANC ni d’Òmnium, i per això no hem tingut majories”, ha dit.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut