Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cs reclama al Senat que anul·li les fórmules d’acatament de la Constitució dels senadors independentistes

|

- Publicitat -

Ciudadanos ha registrat aquest dimecres una iniciativa parlamentària al Senat perquè anul·li les fórmules d’acatament a la Constitució que van utilitzar els senadors independentistes el passat 21 de maig a la sessió constitutiva de la Cambra Alta i demanen que compareguin novament.

Segons ha explicat el grup parlamentari en la seva iniciativa, els senadors d’ERC, JxCat i EH Bildu “es van apartar de la forma rituària” de jurar o prometre la Constitució i “sense mostrar cap voluntat d’acatament”, pel que ha reclamat a la Mesa del Senat que anul·li les fórmules utilitzades i per tant, els seus acataments.

Publicitat

“La raó de la invalidesa d’aquestes fórmules rau en el fet que aquells senadors condicionen el jurament o promesa en termes temporals, en tant que limiten el jurament o promesa d’acatament de la Constitució, no només per imperatiu legal, sinó únicament fins a l’arribada d’una futura i hipotètica república catalana o basca “, dicta la iniciativa.

Al costat d’això, Ciudadanos ha recordat que “d’acord amb l’apartat 3 de l’article 11.2 del Reglament”, s’indica que la fórmula utilitzada per acatar la Carta Manga és “contestant ‘sí, juro’ o ‘sí, prometo'”.

Un intent inútil

La petició de Ciudadanos arriba després que la Mesa del Senat ja rebutgés el passat dimarts una altra similar del PP, que havia reclamat que es revisessin tots els acataments en dubtar de la validesa de les fórmules emprades per diversos senadors independentistes.

Et pot interessar  El president del Senat redobla l'enfrontament per l'amnistia i acusa la Mesa del Congrés d'usurpar funcions als diputats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut