Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Corinna pot sortir molt escaldada per la seva “amistat” amb el rei decrèpit Juan Carlos I

|

- Publicitat -

L’empresària Corinna Larsen, examant del rei decrèpit i fugat Borbó, Juan Carlos I, podria protagonitzar un remake del film “amistats perilloses”.

El seu afer amb l’emèrit xaruc li podria sortir molt car. I és que el fiscal suís que va impulsar la investigació que determinarà el futur judicial de l’actual pare del rei preveu penes de fins a deu anys de presó per a l’examant de Juan Carlos I. També per als gestors que van dissenyar l’entramat societari que va servir el Borbó per ingressar els 64.800.000 d’euros que va rebre el 2008 de l’Aràbia Saudita (equivalent llavors a cent milions de dòlars).

Publicitat

Així consta en la primera comissió rogatòria segons el digital Vozpópuli. La FIscalia suïssa vol que s’investigui Corinna Larsen, Dante Canonica i Arturo Fasana pels delictes de blanqueig i “suborn de funcionaris públics estrangers”. Per aquests fets també investiga el banc local Mirabaud.

La llei suïssa considera autor d’un delicte de blanqueig a “qui hagi comès un acte que pugui obstaculitzar la identificació de l’origen, el descobriment o la confiscació de béns que sabés o hagués d’haver presumit que procedien d’un delicte qualificat o d’un delicte fiscal (que els impostos deduïts en un any superin els 300.000 francs)”. “Serà castigat amb una pena de presó de fins a tres anys o amb una sanció pecuniària”, diu.

Però, a més, la comissió rogatòria adverteix que la pena pot arribar fins als cinc anys de presó en alguns supòsits. Un d’ells és que l’investigat realitzi “un volum de negocis o un guany significatiu en participar en el negoci del blanqueig de diners”.

Et pot interessar  La justícia investiga si Gerard Piqué va pagar a Rubiales des de comptes andorrans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut