Dimecres, 8 d'Abril de 2020 - Edició 622
La República

Condemnat un Guardia Civil per col·locar una càmera oculta al bany d’una amiga per gravar-la nua

#MarcaEspaña El Tribunal Militar Central espanyol reconeix que fets com aquest suposen “una vergonya peal crèdit, la imatge i el prestigi de el cos a què pertany”

Redacció
Redacció 29/12/2019
Imatge d'un grup d'agents de la Guàrdia Civil / Wikimedia Commons

Un guàrdia civil ha estat sancionat amb quinze mesos de suspensió després d’haver estat condemnat per col·locar una càmera oculta al bany d’una amiga per gravar-la nua. El Tribunal Militar Central ha confirmat la sanció imposada pel director general de la Guàrdia Civil, que també implica que no podrà tornar a treballar a Múrcia durant els propers dos anys.

L’agent, segons la sentència a la qual ha tingut accés la Cadena SER, estava destinat a Palmar i va acceptar una condemna de vuit mesos de presó per un delicte contra la intimitat: col·locar una càmera oculta al bany d’una amiga “amb intenció de gravar la víctima quan es tragués la roba per dutxar-se”.

Una condemna per la via penal que ara també s’ha traduït en una sanció administrativa que acaba de confirmar el Tribunal Militar Central: quinze mesos de suspensió d’ocupació per una falta molt greu de “cometre un delicte dolós condemnat per sentència ferma que causi greu dany als ciutadans”, a més de la prohibició de demanar destinació a Múrcia durant dos anys.

La imatge del cos, tocada

El Tribunal recorda a l’agent que” la comissió per un Guàrdia Civil de delictes com aquest suposa una vergonya per al crèdit, la imatge i el prestigi de el cos a què pertany”. També li etziba al policia que els guàrdies civils tenen un “plus” de moralitat i una exemplaritat en la seva actuació social”. La resolució encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Relacionats