Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Cleca judicial a Inda i Okdiario per no rectificar una notícia falsa

El mitjà espanyolista es va inventar que Rubén Sánchez havia titllat d'”homòfob” un membre de Cs

Redacció 01/04/2022

L’Audiència Provincial de Madrid ha ratificat la sentència que condemna a Eduardo Inda i Okdiario per negar-se a publicar la rectificació d’una mentida sobre el secretari general de FACUA-Consumidors en Acció, Rubén Sánchez, com informa l’organització.

El polèmic mitjà espanyolista es va inventar que Sánchez havia titllat d'”homòfob” un membre de Cs a la Junta d’Andalusia que havia escopit a una caravana que celebrava el Dia Internacional de l’Orgull LGBT.

La defensa d’Inda va argumentar que, com va enllaçar opinions de dos diaris que consideraven homòfob al polític de la Junta, Sánchez feia seva l’acusació. Però els magistrats de l’Audiència resolen que el fet que algú publiqui un tuit incloent enllaços a informacions no significa que assumeixi com a propis i veraços el contingut i les opinions expressades en aquestes.

Ara, l’Audiència confirma la sentència dictada pel jutjat número 4 de Madrid, que obliga als denunciats a publicar un text de rectificació a la web del diari “destacant-lo a la portada durant un dia i sense que posteriorment sigui eliminat dels continguts”, a més de compartir-lo a les xarxes socials.