Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Clatellot monumental del TEDH a la bandera espanyola: diu que insultar-la és llibertat d’expressió

El TEDH recorda a l'Estat espanyol que l'insult a la bandera està protegit per la llibertat d'expressió, i el condemna a reparar els danys causats a un sindicalista que va insultar-la

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol i la seva estimada bandera acaben de rebre un clatellot monumental per part del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). El TEDH ha condemnat Espanya per multar un sindicalista que va insultar la bandera espanyola com a protesta durant una hissada en una base militar a Ferrol (Galícia), al·legant que el dret a la llibertat d’expressió del sindicalista va veure’s vulnerat arran de la condemna.

Publicitat

En la sentència, el TEDH deixa ben clar que a parer seu l’insult a la bandera està protegit per la llibertat d’expressió. Així, condemna l’Estat a retornar al demandant els 1.260 euros de multa i a pagar 6.000 euros per danys morals, ja que també considera que la condemna pot haver tingut un “efecte dissuasiu” en el seu exercici de la llibertat d’expressió. Si bé el tribunal admet que el llenguatge que el sindicalista va fer servir pot haver estat “provocatiu“, el TEDH es remet a la seva posició “establerta des de fa temps” que la llibertat d’expressió “no s’aplica només a informació o idees que es perceben com inofensives”, sinó també a les que “ofenen, creen impacte o pertorbació a l’Estat o qualsevol sector de la societat”.

El sindicalista va insultar la bandera espanyola mentre aquesta s’hissava en un acte celebrat a una base militar de Ferrol, per protestar contra els impagaments als treballadors de la neteja de l’edifici.

Et pot interessar  El TEDH rebutja el primer recurs de Puigdemont pel cas del seu escó a l'Eurocambra: hi veu vulneració de drets però diu que ja s'ha "reparat"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió