Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Clatellot de l’ambaixada xinesa a Ortega Smith per racista

El secretari general del partit franquista Vox havia dit que els seus “anticuerpos españoles” acabarien amb els “malditos virus chinos”

Gerard Sesé 18/03/2020

Tal com us explicàvem ara fa 4 dies, Javier Ortega Smith, Diputat al Congreso pel partit d’ultra dreta Vox, també regidor a Madrid i secretari general de la formació franquista, va fer un tuit on assegurava que mentre feia confinament a casa els seus “anticuerpos españoles luchan contra los malditos virus chinos, hasta derrotarlos”.

A més, a la publicació hi afegia un vídeo que semblava talment un gag del programa ‘Polònia’ de TV3 on se’l veia fent peses amb una tovallola a una espatlla, entre d’altres imatges dantesques que ha acabat esborrant.

Tot i això, el govern xinès a través de la seva ambaixada a Espanya li ha etzibat un sonor calbot que encara ressona. Sense pèls a la llengua, amb un tuit de resposta, el màxim organisme diplomàtic del gegant asiàtic a l’Estat diu racista a Ortega Smith usant l’etiqueta “stopracismo”. A més, li recorda que el virus es denomina Covid-19 justament per a evitar referir-se a qualsevol ubicació geogràfica, cultura o població.