Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Clatellada de Zelenski a Occident: “Les sancions són insuficients”

|

- Publicitat -

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha lamentat en un nou discurs televisat el “silenci” dels països occidentals davant de les “atrocitats” de l’exèrcit rus, que durant el cap de setmana ha continuat amb bombardejos contra objectius civils en diverses ciutats del país. En un discurs distribuït diumenge a la nit i traduït per l’agència Ukrinform, Zelenski ha assegurat que Rússia actua “amb impunitat” perquè “no hi ha reacció” de la resta del món i les sancions imposades fins ara “són insuficients”. El líder ucraïnès ha reiterat la crida per imposar una zona d’exclusió aèria –opció que l’OTAN per ara descarta- i ha dit que, si no es fa això, almenys cal que es doni aviació a l’exèrcit ucraïnès per “protegir-se”.

“Si no ens doneu avions per protegir-nos, només podem arribar a una conclusió: ens volem morts lentament”, ha etzibat Zelenski, en un emotiu discurs on també ha apel·lat al “deure moral” de la comunitat internacional d’ajudar els ucraïnesos.

Publicitat

“No perdonarem els trets contra gent desarmada. La destrucció de les nostres infraestructures. Els centenars i centenars de víctimes. Els milers de patiments. I Déu no ho perdonarà. Ni avui, ni demà, ni mai”, ha afirmat el president ucraïnès.

Zelenski ha indicat que Ucraïna “perseguirà” els responsables dels atacs contra la seva població. “No hi haurà cap lloc tranquil, en aquesta terra, per a vosaltres. Excepte la tomba”, ha sentenciat.

Les paraules de Zelenski arriben després d’un nou dur cap de setmana, en què els diversos intents d’alto al foc per crear corredors humanitaris han fracassat. Les informacions difoses pels serveis d’emergència ucraïnesos apunten a atacs contra objectius de la població civil en diverses ciutats.

Aquest dilluns, agències estatals russes informen que el Kremlin estaria disposat a aplicar un alto al foc “humanitari” per permetre l’evacuació de civils en ciutats com la capital, Kíiv, però també a Mariúpol, Kàrhiv o Sumi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut