Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ciudadanos es desinfla de militants que se’n van a Vox

|

- Publicitat -

Quan el deixeble guanya al mestre les conseqüències solen ser sonades: i és que Vox s’ha menjat a Ciudadanos i el partit taronja s’està desinflant en afiliats, militants i les cares que tenia a primera línia han anat abandonant el vaixell, el cas més extrem la marxa d’Alberto Carlos Rivera.

Les bases d’ultradreta busquen l’original i Vox és més autèntic que Cs en el seu discurs radical. Així doncs, cada cop són més les notícies que expliquen que les baixes de Ciudadanos representen altes a Vox. La premsa de la Meseta n’ha explicat aquests passats dies tres casos sonats, exemples que són la punta de l’iceberg d’una autèntic viatge polític de votants d’ultradreta.

Publicitat

El primer és que Ciudadanos va fer públic que expulsaria un militant per no parar de fer retuits del perfil de Vox. La comissió disciplinària del partit taronja li retreu a un afiliat de Blanes que compartís a les xarxes el “triomf” dels d’Abascal el 10-N i que qualifiqués al partit de “centro veleta”. A un altre militant, en aquest cas de Girona, han explicat que l’expedientaran per dir que no votaria a Cs aquest dia per culpa dels seus “xiringuitos interns” segons narra VozPopuli.

A Màlaga hi ha hagut una autèntica fuga de militants de Cs a Vox. Les baixes i altes han estat en grup, tal com explica El Confidencial. Són els mateixos que van impulsar una moció de censura contra José Enrique Lara, president provincial i ara es preparen per a les primàries del partit d’Abascal.

Encara més extrem ha estat el cas del líder de Ciudadanos a Benissa (al País Valencià) que, juntament amb la número tres de la llista, que és la seva parella, s’han passat a Vox i, ara, la seva intenció muntar una candidatura local per a les pròximes eleccions municipals, segons explica BenissaDigital.es.

Et pot interessar  Cs continua desinflant-se: Anna Grau tanca la seva etapa com a diputada i no es presentarà el 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut