Dimarts, 12 de Novembre de 2019 - Edició 474
La República

Catalanofòbia gastronòmica: “Crema catalana hecha en Madrid”

L’odi a tot allò que prové del Principat genera imatges lamentables com aquesta

Redacció
Redacció 07/11/2019

Un restaurant de Madrid: Terraza New Cucos, practica un nou concepte d’odi: la catalanofòbia gastronòmica.

I és que malgrat que usi l’anglès en el seu nou, és un restaurant ben castís i espanyol. Tal com es pot veure al menú dels migdies que ofereix l’establiment, a les postres hi ha l’opció d’escollir ‘crema catalana’. Això sí, especifiquen, no fos cas que algú s’ennuegués o li agafés vomitera severa, que està “feta a Madrid”.

Curiós, però, veure com la Mussaca, un plat típic grec semblant a una lasanya però a base d’albergínia, no especifiquen que està feta a Madrid. La compren congelada des d’Atenes?

Com no podia ser d’una altra manera, la fotografia s’ha fet viral a les xarxes i ha estat àmpliament compartida i comentada amb ironia i sorneguera per catalans que, malauradament, ja hi estem massa acostumats a aquests episodis agressius contra la nostra terra i cultura.

Relacionats