Dimecres, 8 de juliol de 2020 - Edició 713
La República

Caos vergonyant i estrepitós a les primàries de Ciudadanos

Les hores més baixes del partit d’Arrimadas: Canvis de data, queixes de militants, problemes informàtics i crisi política

Redacció
Redacció 23/02/2020
Pla general de Carlos Carrizosa, Inés Arrimadas, Lorena Roldán i Jordi Cañas en un acte del 21 de febrer de 2020 (Horitzontal)

Ciudadanos viu un dels seus pitjors moments des de la seva creació. L’espectacular reculada en vots i les patacades electorals que ha anat patint, han portat el partit a una profunda crisi política i busca la supervivència intentant fer pactes amb el PP a Galícia i el País Basc.

El partit d’ultradreta d’Inés Arrimadas, ara en mans d’una gestoria fins a escollir els nous lideratges de la formació taronja, també ha evidenciat les seves mancances de democràcia interna vivint un vergonyant i estrepitós caos al seu procés de primàries.

Tal com expliquen diferents mitjans espanyols, el sector crític de Cs ha plantejat anul·lar les primàries després dels errors informàtics en la votació. El líder taronja a Castella i Lleó, Francisco Igea, ha exigit a la Comissió de Garanties de la Gestora “una explicació immediata per a tots els militants del partit”. “Del cas contrari, hauria de convocar-se una nova votació amb totes les garanties”, ha afegit.

De fet, afiliats de Cs també han denunciat complicacions en el sistema per elegir els compromissaris de la seva Assemblea General.

Davant la incertesa i els errors, la gestora del partit va decidir ampliar el termini de votació fins avui diumenge a les 7.00 hores, en comptes de dissabte a les 21.00. Però això no va apaivagar els ànims i les queixes i, finalment, el partit d’Arrimadas va decidir ajornar les seves primàries. Així doncs, la votació telemàtica per triar compromissaris queda ajornada al 29 de febrer i les primàries per elegir cap de llista a Galícia i el País Basc passen al 26 i 27 d’aquest mes.

Relacionats