Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Brussel·les desmenteix que l’amnistia li provoqui “zero preocupacions”, tal com va afirmar Bolaños, i insisteix que encara analitza el text

El ministre espanyol "reitera" el que va dir "literalment", tot i que des de la Comissió insisteixen que "encara no han dit que la llei d'amnistia no genera cap preocupació"

|

- Publicitat -

Des de la Unió Europea desmenteixen les declaracions del ministre de Presidència, Félix Bolaños, que va assegurar que l’executiu europeu tenia “zero preocupacions” respecte a la llei d’amnistia. El portaveu de Justícia de la Comissió Europea, Christian Wigand, ha recordat que la Comissió continua analitzant la llei però que “encara no ha dit que la llei d’amnistia no genera cap preocupació”.

Wigand ha assenyalat que les reunions que va mantenir aquest dijous el ministre Bolaños amb Reynders i Jourová van ser “molt constructives” i que les discussions i els intercanvis amb el govern espanyol “continuaran”. “En les trobades, els comissaris van informar que la Comissió Europea té preguntes i que volem continuar les converses amb les autoritats espanyoles”, ha resumit Wigand.

Publicitat

Per la seva banda, el comissari Reynders es va limitar a indicar a través d’un missatges a X que la Comissió havia pres nota sobra la situació al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i la llei d’amnistia i que el diàleg amb l’Estat “continua”. Per últim, Jourová va informar que la trobada amb Bolaños va servir per discutir la lleu d’amnistia, la situació al CGPJ i altres aspectes relacionals amb la democràcia i l’estat de dret.

Aquestes declaracions, tanmateix, no han servit perquè Bolaños n’aprengui. Fonts el Ministeri han apuntat, després de la roda de premsa de Wignad que Bolaños “reitera” el que va dir “literalment” ahir a la tarda, que és que hi ha “zero preocupació” a la Comissió sobre la “salut i fortalesa de l’estat de dret i la separació de poders a Espanya”.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut