Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Berlín convoca els països de la UE que són destins turístics dels alemanys per coordinar la reobertura de fronteres

|

- Publicitat -

El govern d’Angela Merkel ha convocat dilluns els països de la Unió Europea que són els principals destins turístics dels alemanys, entre ells Espanya, per coordinar la reobertura de fronteres. Així ho ha explicat la ministra d’Afers Exteriors, Arancha Gonzalez Laya, en una trobada amb la premsa aquest divendres. L’objectiu de la trobada és “sincronitzar” els protocols per la reactivació del turisme, segons la minsitra. Brussel·les ha publicat just aquesta setmana les seves recomanacions per fer-ho.

Preguntada pel calendari per reobrir fronteres, Gonzalez Laya no ha concretat dates però ha recordat que el govern espanyol treballa amb l’escenari que tot el territori de l’Estat hagi acabat la desescalada a finals de juny.
Per contra, Alemanya calcula acabar-la el 15 de juny. “Alemanya busca iniciar un diàleg que ens permeti reprendre una mobilitat ordenada i organitzada”, ha dit Gonzalez Laya.

Publicitat

A més d’Espanya també participaran en la reunió Bulgària, Malta, Itàlia, Grècia, Xipre, Eslovènia, Portugal i Croàcia. Alemanya també està mantenint converses amb els seus països fronterers, segons Gonzalez Laya.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut