Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Ayuso diu a Torra que ella sí que recomana que la gent vagi a Catalunya

Rebequeria de la presidenta de Madrid: “Jo no me n’alegro quan a ells els ha anat pitjor, com no ho vaig fer per la fuita massiva d’empreses”, afirma

Agències 21/09/2020
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha contestat aquest dilluns al seu homòleg de la Generalitat, Quim Torra, que “Catalunya és Espanya i Madrid estarà a disposició dels catalans sempre”. Ayuso surt així al pas de la recomanació de Torra als catalans de no viatjar a Madrid a causa de la pandèmia de la covid-19, que ha obligat a restringir els moviments a 37 zones bàsiques sanitàries de la comunitat madrilenya. En una entrevista a TVE Ayuso ha lamentat les declaracions de Torra i ha afirmat que ella recomana a la gent que segueixi “anant a Catalunya i donant suport als catalans”, i ha afegit no se n’alegra “quan a ells els ha anat pitjor” tal com no ho va fer, ha assegurat, “per la fuita massiva d’empreses a Madrid”.

“Catalunya és Espanya, li agradi o no”, ha reiterat Ayuso per afegir que considera més efectiu que les comunitats es donin suport que no pas “fer terrer, això és meu i només meu”. Per això ha advertit que “el que importa a una comunitat importa a les altres” i ha advocat perquè s’ajudin les unes a les altres en lloc de “llançar aquests missatges”.

Cal recordar que Torra ha recomanat aquest dilluns no viatjar a Madrid excepte que sigui per un cas excepcional i amb mesures de prudència. El cap de l’executiu també ha avançat que el Govern es planteja ampliar mesures de restriccions a Catalunya com tancar parcs infantils per evitar aglomeracions i ha demanat que es baixi el “ritme social”.