Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ÀUDIO | Marlaska encobreix la violència a la frontera i diu que la feina del Marroc “ha de ser reconeguda”

|

- Publicitat -

El Gobierno “més progressista” continua maquillant la brutalitat policial a la tanca, dues setmanes després de la tragèdia a Melilla que va acabar amb gairebé 40 morts. El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha retratat afirmant, des de Rabat, que el Marroc “està fent una feina de contenció de la migració irregular important, que ha de ser reconeguda”.

Tot i l’allau de crítiques internacional, l’aposta de l’executiu espanyol és continuar tapant les vergonyoses actuacions policials a la frontera amb excuses de mal pagador. En aquest sentit, Marlaska ha afirmat que cal “continuar treballant conjuntament” per “fer front de forma decidida a les organitzacions criminals que utilitzen la violència”. “Torno a reiterar el compromís d’Espanya per continuar avançant en la cooperació i coordinació amb els països d’origen i de trànsit, especialment amb el Marroc”, ha dit.

Publicitat

 

El titular d’Interior s’ha reunit amb l’homòleg marroquí, Abdelouafi Laftit, i amb la comissària d’Interior de la Unió Europea, Ylva Johansson. Fruit de la trobada, han acordat impulsar un nou partenariat entre el Marroc i la Unió Europea que inclourà mecanismes per fer front als nous mètodes que fan servir les màfies que es dediquen al tràfic de persones.

Malauradament, l’assumpte de les màfies està sent emprat d’argument per limitar i reprimir la migració. De fet, entre els nous mecanismes de cooperació, s’inclou “la sensibilització davant els perills de la immigració irregular” i el “reforç a la cooperació policial”, segons el comunicat del Ministeri de l’Interior.

Et pot interessar  Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava les competències dels Mossos a ports i aeroports
Publicitat

Opinió

Minut a Minut