Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Així se’n fot Valtonyc d’Espanya després de la conclusió del magistrat del TJUE

|

- Publicitat -

El raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ha celebrat aquest dimarts l’opinió de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), en la qual ha defensat que l’Estat no pot reclamar l’extradició del raper basant-se en un codi penal posterior al del moment de la condemna i els fets. Segons Valtònyc, la conclusió del magistrat mostra que “quan Espanya juga fora de casa no pot interpretar la llei com vol”. Malgrat subratllar que l’opinió de l’advocat general del TJUE no és “conclusiva”, Valtònyc s’ha mostrat confiat que si el jutge segueix les conclusions de l’advocat general, cosa que passa en el 80% dels casos, el Tribunal d’Apel·lació de Gant rebutjarà finalment la seva extradició.

Michal Bobek, defensa que Espanya no pot reclamar l’extradició de Valtònyc, amb un codi penal posterior als fets pels quals va ser condemnat que sigui més dur que el del moment del presumpte delicte. En les seves conclusions sobre cas de l’euroordre del cantant mallorquí, Bobek afirma que la llei de referència per examinar l’extradició ha de ser “l’aplicable als fets”, i no una de posterior, per donar “un marc de referència senzill, clar i previsible”. Tot i això, només accepta tenir com a referència el codi penal vigent en el moment de l’euroordre si “les modificacions posteriors són més favorables per a l’acusat”.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut