Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Així s’acarnissa la Policía Nacional contra activistes independentistes que protesten davant el TS

El col·lectiu tarragoní ‘Silenci, rebel·leu-vos‘ fa vuit mesos que es planta davant el Palau de la justícia de Tarragona per a denunciar el judici farsa que comparen amb una actuació […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 27/02/2019
Lluís Pastrana, identificat per la PN espanyola davant el TS

El col·lectiu tarragoní ‘Silenci, rebel·leu-vos‘ fa vuit mesos que es planta davant el Palau de la justícia de Tarragona per a denunciar el judici farsa que comparen amb una actuació de pallassos de circ.

Des de l’inici del judici a la macrocausa contra l’independentisme, els seus activistes s’han desplaçat a Madrid per a denunciar a la mateixa capital castellana el que anomenen “el més gran espectacle d’odi penal”.

Una vegada més, i ja en van tres, denuncien que la Policía Nacional ha intentat físicament impedir l’acció del “Silenci” “arrabassant-nos part dels cartells i amb un destacament de policies totalment desproporcionat, que ens triplicava en número”.

Amb tot, han continuat l’acció que fan a Madrid: el grup es limita, durant la mitja hora de silenci, a creuar, en verd, el pas de vianants que hi ha davant del Tribunal Suprem, on hi creuen també, contínuament, altres ciutadans. Però avui, en acabar l’acte de protesta, un cap del destacament de la Policía ha comunicat, exclusivament al Lluís Pastrana, que se’l denunciava per un pretès delicte de desobediència.

Una decisió poc comprensible, ja que els activistes asseguren que “aquest pas es troba fora del perímetre de seguretat assenyalat per les mateixes forces de seguretat”. Des de ‘Silenci, Rebel·leu-vos’ expliquen que “continuarem exercitant els nostres drets i no renunciarem a les nostres llibertats”.

Relacionats