Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Adif s’ha de vendre una infraestructura “puntera” per tenir-la 7 anys tancada

#MarcaEspaña: El macroprojecte havia de situar Espanya a l’avantguarda de l’alta velocitat i va costar 14 milions d’euros

Redacció 29/10/2020

Nova pífia de la Marca Espanya que afecta els fons europeus. L’empresa pública ferroviària Adif necessita amb celeritat llogar o vendre el seu centre “punter” de Màlaga després que l’Estat hi hagi invertit 14 milions i que s’hagi passat set anys buit.

Aquest macroprojecte que havia de col·locar Espanya a l’avantguarda en proves de trens d’alta velocitat, ha estat un fiasco escandalós perquè mai no es va acabar d’executar.

Es tracta d’una nau gegant, de gairebé 20.000 metres quadrats, que es va començar a construir el 2011 i va acabar dos anys després. Va costar tretze milions d’euros, cofinançats amb diners europeus, i el seu manteniment suposa uns 150.000 euros anuals i ja fa 7 anys que resta buit. El Centro d’Ensayos de Alta Tecnología Ferroviaria (CEATF) mai va arribar a obrir.

Tal com narra eldiario.es, ara, davant el fracàs de tots aquests anys, Adif ha arribat a la conclusió que s’ha de desprendre d’aquesta instal·lació megalítica. Així doncs, l’acaba de treure al mercat perquè algun tercer la faci servir, ja sigui llogant-(opció més probable) o comprant-(si l’oferta val la pena).