Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Adif s’ha de vendre una infraestructura “puntera” per tenir-la 7 anys tancada

|

- Publicitat -

Nova pífia de la Marca Espanya que afecta els fons europeus. L’empresa pública ferroviària Adif necessita amb celeritat llogar o vendre el seu centre “punter” de Màlaga després que l’Estat hi hagi invertit 14 milions i que s’hagi passat set anys buit.

Aquest macroprojecte que havia de col·locar Espanya a l’avantguarda en proves de trens d’alta velocitat, ha estat un fiasco escandalós perquè mai no es va acabar d’executar.

Publicitat

Es tracta d’una nau gegant, de gairebé 20.000 metres quadrats, que es va començar a construir el 2011 i va acabar dos anys després. Va costar tretze milions d’euros, cofinançats amb diners europeus, i el seu manteniment suposa uns 150.000 euros anuals i ja fa 7 anys que resta buit. El Centro d’Ensayos de Alta Tecnología Ferroviaria (CEATF) mai va arribar a obrir.

Tal com narra eldiario.es, ara, davant el fracàs de tots aquests anys, Adif ha arribat a la conclusió que s’ha de desprendre d’aquesta instal·lació megalítica. Així doncs, l’acaba de treure al mercat perquè algun tercer la faci servir, ja sigui llogant-(opció més probable) o comprant-(si l’oferta val la pena).

Et pot interessar  El Ministeri de Transports i la Generalitat constitueixen la comissió de seguiment per al traspàs de Rodalies
Publicitat

Opinió

Minut a Minut