Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Interior no ha investigat les càrregues policials de la cimera francoespanyola, segons denuncia la CUP

El diputat de la CUP Xavi Pellicer critica que "malgrat les denúncies de diverses persones" Interior ha respost que "no consta cap investigació en curs ni tampoc s'ha rebut cap requeriment"

|

- Publicitat -

Et pot interessar  Més repressió: Acusen un home de vuitanta-cinc anys de colpejar un mosso en la protesta contra la cimera francoespanyola
La cimera francoespanyola que va tenir lloc a Barcelona el mes de gener, i que va suposar una clara mofa per part dels governs espanyol i francès al moviment independentista català, va deixar imatges de qüestionables càrregues policials contra els manifestants concentrats als voltants del MNAC. La CUP, en el seu moment, va plantejar una sèrie de qüestions al Departament d’Interior en relació amb les càrregues policials sofertes. Mesos després d’aquests lamentables fets, la formació anticapitalista denuncia que Interior no ha obert cap investigació interna, i per si això no fos prou, justifica les càrregues al·legant que els manifestants intentaven trencar el cordó policial.

Els fets els ha exposat el diputat de la CUP Xavi Pellicer, a través de Twitter, on ha compartit la resposta que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, li ha fet arribar amb relació a les preguntes sobre les càrregues policials que la formació anticapitalista va formular. Pellicer critica que, malgrat les “denúncies públiques de diverses persones” contra les agressions policials, Interior no hagi obert cap investigació interna sobre l’actuació. “Plou sobre mullat” conclou el diputat.

Publicitat

En l’escrit de resposta, Interior és breu i clar: “No consta cap investigació en curs ni tampoc s’ha rebut cap requeriment en relació als fets a què fan referència les preguntes”. A continuació, assegura que “els efectius actuants van utilitzar els recursos legals al seu abast” amb l’objectiu de restablir la línia policial, i que l’actuació va ser “gradual”, amb avisos previs visuals, gesticulació dels braços i avisos verbals que els manifestants havien d’entendre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut