Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024
Edició 2045

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de març del 2024

Més repressió: Acusen un home de vuitanta-cinc anys de colpejar un mosso en la protesta contra la cimera francoespanyola

|

- Publicitat -

Els intents de desmobilitzar les manifestacions independentistes cada cop són més evidents. El col·lectiu Desobediència Civil Catalunya ha exposat un nou cas de repressió contra Xavi, un home de vuitanta-cinc anys que ha estat citat a declarar per suposadament haver agredit una agent de la BRIMO durant la protesta contra la cimera francoespanyola que va reunir el president espanyol Pedro Sánchez i el president francès Emmanuel Macron.

En un fil a Twitter, han adjuntat imatges que parlen per si soles on es pot veure l’acusat simplement asseient-se davant el cordó policial. Tanmateix, l’acusen d’haver agredit un mosso dels antiavalots —que van completament equipats i protegits— amb el seu bastó. “Una vegada més un muntatge policial intenta desmobilitzar l’independentisme i pot acabar amb un ciutadà innocent entre reixes”, denuncien des del col·lectiu.

Publicitat

Desobediència Civil Catalunya també critica la “impunitat” dels Mossos d’Esquadra que compten amb “la complicitat del govern”, deixant els ciutadans en una “indefensió extrema”. “Sou una màfia i no ens representeu, no ens aturareu ni deixarem a cap company per al camí”, avisen.

Aquell dia les respostes dels agents dels Mossos d’Esquadra van ser desproporcionades i van deixar ferits, entre els quals l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa i el vicepresident de l’ANC Jordi Pesarrodona.

 

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut