Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

INHABILITACIÓ TORRA: Els lletrats del Parlament apunten que no cal convocar un ple

|

- Publicitat -

L’informe dels lletrats del Parlament apunta que en cas que no hi hagi candidat a la presidència de la Generalitat amb suficients suports no caldrà convocar un ple sinó que “l’acte equivalent” pot ser una resolució raonada del president del Parlament, Roger Torrent, publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). És una de les conclusions que, segons fonts parlamentàries, conté l’informe dels lletrats que es debatrà aquest dimarts a la Mesa, just el dia després que el Tribunal Suprem hagi inhabilitat el president de la Generalitat, Quim Torra. L’informe també diu que si no hi ha candidat en un termini de 10 dies hàbils, Torrent haurà de fer sense demora l’acte equivalent donant poc marge per jugar amb el calendari.

De fet el mateix president Torrent ja ha avançat que només utilitzaria el “petit marge” que té per fer quadrar les eleccions en diumenge. Ja que els terminis estan molt marcats des que es fa aquest “acte equivalent” a una investidura fallida. Dos mesos per continuar intentant investir president i 54 dies més per a la convocatòria automàtica de les eleccions. Així doncs, la data electoral se situa en uns 124 dies des la inhabilitació.

Publicitat

L’informe del Parlament coincideix en termes generals amb l’informe dels serveis jurídics de la Generalitat. La sentència es fa efectiva des del moment que es notifica al president de la Generalitat, Quim Torra, i posteriorment el Govern ha d’aprovar un decret de substitució, publicar-lo al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i comunicar-lo al Parlament.

És a partir de la publicació al DOGC quan comença el compte enrere dels 10 dies hàbils, sense comptar el cap de setmana, perquè Torrent faci una ronda de consultes amb els grups i veure si hi ha algun candidat a la presidència de la Generalitat amb possibilitats per sotmetre’s a un ple d’investidura.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut