Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Neix la plataforma “Independents de Catalunya” per empoderar els pobles de cara a les municipals

La voluntat de la formació és ser el paraigua de candidatures amb "finestrals ideològics amplis" però a favor del dret a decidir

|

- Publicitat -

De moment, Independents (DS) té representació en 54 llistes municipals de nou comarques catalanes i amb presència tant en ajuntaments com en consells comarcals. Aquest dijous, però, anuncien una nova plataforma -registrada com a partit-, ‘Independents de Catalunya’, amb la intenció d’aglutinar el projecte i concórrer amb més força a les eleccions municipals del 26 de maig sota el mateix paraigua.

Empoderar els pobles a partir de la “radicalitat democràtica”, alhora que lluitar per “una nova llei electoral” que tingui més en compte “els partits minoritaris” perquè les decisions que afecten, directament als municipis, “siguin legislades per les institucions locals”. Aquests són els objectius d’aquest recent conjunt de candidatures, per arribar amb més força a les municipals, ha explicat l’alcalde d’Arbúcies i president d’ID, Pere Garriga, qui també ha instat a ser “crítics amb els actors polítics que decideixen a partir de la ignorància i llunyania”. Garriga ha subratllat que “estem molt cansats de la ingovernabilitat dels municipis”.

Publicitat

Finestrals àmplis”

Al ser una coalició de llistes de municipis, l’eix ideològic és diferent. “Finestrals amplis”: aquest és el ventall ideològic d’Independents de Catalunya. L’alcalde d’Arbúcies aboca per “la radicalitat democràtica” i “el respecte” perquè totes aquelles candidatures i candidats que vulguin se sumin a la nova plataforma que ara és present a La Selva, al Baix i Alt Empordà, al Gironès, al Maresme, a Osona i a La Cerdanya. El que sí que és clar, doncs, és que en aquesta radicalitat democràtica s’exhibeix “el poder votar, el dret a decidir”. Al seu torn, l’alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, ha posat de manifest l’evidència de les diferències ideològiques de les llistes municipals independents d’arreu del territori.

Aposta per la reforma electoral

En l’acte de presentació, l’alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, ha demanat una reforma de llei electoral perquè es tingui en compte “el poble i els partits minoritaris”. Al seu torn, l’alcaldessa de Tossa de Mar i diputada provincial de La Selva, Gisela Saladich, també s’ha sumat a la reivindicació.

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut