Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Indemnitzen una víctima de les tortures de la Policia Nacional que l’Advocacia de l’Estat va desatendre

|

- Publicitat -

Aconseguir justícia a l’Estat espanyol és una autèntica odissea i quan arriba és a mitges i tard. I més, si els autors d’una brutal agressió són agents dels cossos policials. És el cas, com explica Público, d’una detinguda que va denunciar tortures per part de la Policia Nacional a Còrdova el 2013 i que ara rebrà 3.000 euros com a indemnització de l’Estat.

L’Audiència Nacional ha emès una sentència favorable, seguint el marcat pel Comitè contra la Tortura de Nacions Unides. Tanmateix, és un cas que s’ha eternitzat i evidencia una vulneració de drets sistemàtica, tot i que ni el Jutjat d’Instrucció, ni l’Audiència Provincial, ni el Tribunal Constitucional ho van reconèixer.

Publicitat

A més, quan el cas va arribar al Comitè de l’ONU, aquest va advertir que Espanya no havia proporcionat informació suficient. L’Advocacia de l’Estat es va negar a indemnitzar la víctima, al·legant que el cas havia estat arxivat en els tribunals espanyols.

Com explica l’article, no és un cas puntual: entre 2013 i el 2019 van existir 448 condemnes per tortura a Espanya. I això són només els casos resolts i admesos.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut