Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Illa treu ferro a la presidència del Parlament assegurant que veu més important un acord sobre què s’ha de fer que no pas qui ocupa el càrrec

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, assegura que “no està obsessionat ni el preocupa prioritàriament” el fet que la presidència del Parlament correspongui al seu grup en cas que l’actual presidenta en funcions, Laura Borràs, sigui finalment condemnada per les presumptes irregularitats quan presidia la ILC. Així s’ha expressat durant una entrevista a RTVE, en la qual també ha dit que veu més important arribar a un acord sobre què s’ha de fer des de la presidència de la cambra que no pas qui ocupa el càrrec. El líder dels socialistes catalans ha afirmat que el seu partit “no descarta res” ni tampoc renuncia a la seva responsabilitat, però ha volgut rentar-se les mans assegurant que “els primers que tenen responsabilitat a l’hora de resoldre la situació són els qui van votar Borràs”.

El socialista també ha confirmat un altre apropament entre la seva formació i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en explicar que ambdós s’han emplaçat a abordar la problemàtica de la sequera una vegada el cap de l’executiu torni del viatge institucional que està realitzant Sud-amèrica. El líder de PSC ha assegurat té una relació “fluida” amb Aragonès, qui ha descrit com un “home molt correcte”, després que aconseguissin tancar l’acord pels pressupostos d’aquest any de la Generalitat. Malgrat aquestes bones paraules, ha dit que no li agrada l’actitud del decret del Govern de “sancionar els ajuntaments”.

Publicitat

Illa ha explicat que ha enviat una carta a Aragonès en la qual li trasllada les propostes del PSC per afrontar la situació de sequera, a una setmana que es voti al Parlament el decret sobre la sequera. El socialista, però, ha estès la mà al Govern en aquesta qüestió: “Si el Govern es deixa, el vull acompanyar. No faré demagògia. Si hem de prendre decisions complicades i se’ns consulta, jo l’acompanyaré”, ha assegurat.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut