Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Illa treu ferro a la presidència del Parlament assegurant que veu més important un acord sobre què s’ha de fer que no pas qui ocupa el càrrec

El líder dels socialistes, tanmateix, ha volgut rentar-se les mans assegurant que “els primers que tenen responsabilitat a l’hora de resoldre la situació són els qui van votar Borràs”

Redacció 17/03/2023
El líder del PSC, Salvador Illa, durant una roda de premsa. Data de publicació: dijous 26 de gener del 2023, 16:58 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, assegura que “no està obsessionat ni el preocupa prioritàriament” el fet que la presidència del Parlament correspongui al seu grup en cas que l’actual presidenta en funcions, Laura Borràs, sigui finalment condemnada per les presumptes irregularitats quan presidia la ILC. Així s’ha expressat durant una entrevista a RTVE, en la qual també ha dit que veu més important arribar a un acord sobre què s’ha de fer des de la presidència de la cambra que no pas qui ocupa el càrrec. El líder dels socialistes catalans ha afirmat que el seu partit “no descarta res” ni tampoc renuncia a la seva responsabilitat, però ha volgut rentar-se les mans assegurant que “els primers que tenen responsabilitat a l’hora de resoldre la situació són els qui van votar Borràs”.

El socialista també ha confirmat un altre apropament entre la seva formació i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en explicar que ambdós s’han emplaçat a abordar la problemàtica de la sequera una vegada el cap de l’executiu torni del viatge institucional que està realitzant Sud-amèrica. El líder de PSC ha assegurat té una relació “fluida” amb Aragonès, qui ha descrit com un “home molt correcte”, després que aconseguissin tancar l’acord pels pressupostos d’aquest any de la Generalitat. Malgrat aquestes bones paraules, ha dit que no li agrada l’actitud del decret del Govern de “sancionar els ajuntaments”.

Illa ha explicat que ha enviat una carta a Aragonès en la qual li trasllada les propostes del PSC per afrontar la situació de sequera, a una setmana que es voti al Parlament el decret sobre la sequera. El socialista, però, ha estès la mà al Govern en aquesta qüestió: “Si el Govern es deixa, el vull acompanyar. No faré demagògia. Si hem de prendre decisions complicades i se’ns consulta, jo l’acompanyaré”, ha assegurat.