Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aragonès i Serret viatjaran a l’Amèrica del Sud per reforçar els vincles polítics, econòmics i culturals

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, inicien dissabte un viatge institucional a l’Amèrica del Sud, on visitaran Colòmbia, Uruguai, Argentina i Xile. Així ho ha detallat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

L’objectiu del viatge és reforçar la relació política, econòmica i cultural amb la regió llatina, amb una agenda centrada també en l’àmbit de cooperació per la pau, de memòria històrica i drets humans. Aragonès preveu mantenir diversos contactes institucionals amb governs nacionals, regionals i municipals. El president i Serret arribaran a Catalunya el 21 de març.

Publicitat

Aragonès i Serret marxaran el dissabte 11 de Barcelona, i arribaran el diumenge 12 a Colòmbia, on visitaran diversos projectes. El president també mantindrà diverses trobades institucionals i empresarials. El dia 15 es farà una parada d’un dia a l’Uruguai, amb diferents reunions institucionals.

L’agenda continuarà a l’Argentina el dijous 16, on Aragonès inaugurarà la nova delegació del Govern al Con Sud (Argentina, Paraguai, Uruguai i Xile), i signarà un conveni de cooperació amb la província de Buenos Aires, a La Plata. També participarà de l’acte ‘Argentina-Catalunya. Drets humans. Una lluita compartida’, juntament amb representants d’entitats per la defensa dels drets civils i polítics. I mantindrà diverses trobades i visites en l’àmbit econòmic.

El viatge finalitzarà a Xile, on el cap de l’executiu realitzarà diversos actes sobre memòria històrica coincidint amb el 50è aniversari del cop d’estat contra el govern de Salvador Allende. Entre els actes on participarà, destaca un homenatge al cantautor Victor Jara i l’artista d’origen català Roser Bru, exiliada durant el franquisme. També tindrà trobades governamentals en l’àmbit econòmic.

Et pot interessar  Aragonès creu que no tindria sentit una qüestió de confiança de Sánchez: "No hi ha crisi amb els socis d'investidura"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut