Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Illa, sense miraments, demana la dimissió de Borràs: “No volem que ningú se suïcidi”

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que plegui. “No volem matar a ningú ni que ningú se suïcidi. Volem actuar amb un capteniment de preservar les institucions”, ha dit Illa, en una compareixença des d’Andorra. El líder socialista ha expressat que “les institucions estan per sobre de les situacions personals” i que per això “ha de dimitir” del seu càrrec, un cop se li ha obert judici oral per un presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). I ha afegit que, “si el procés judicial acaba bé per a ella, podrà tornar a optar a la presidència del Parlament”. També ha demanat a Borràs que no “tensi” les institucions.

PSC, ERC i CUP demanaran en una reunió de la mesa dijous aplicar l’article 25.4 del reglament per suspendre-la si ella no s’aparta de manera voluntària. En una piulada, Borràs ha escrit: “Els que em vulguin morta, m’hauran de matar i embrutar-se les mans. Jo he vingut a fer la independència, no a suïcidar-me per l’autonomia”.

Publicitat

Illa també ha retret a Borràs el seu “llenguatge”: “Ni m’agrada ni el comparteixo”, ha dit. I ha afirmat que l’únic que volen els socialistes és “respectar les institucions” i que Borràs “pugui explicar-se davant un jutjat per acreditar el que creu que ha passat”.

D’altra banda, Illa considera que correspon a Junts i a ERC, que van votar-la per a la presidència de la cambra, “corregir aquesta situació, que no ajuda”. Els socialistes aniran orientant la seva posició, ha expressat el primer secretari, “en base als esdeveniments que es vagin produint, i amb serenor, calma i contundència”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut