Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Illa reitera que les decisions sobre la sortida del confinament corresponen al govern espanyol

|

- Publicitat -

El President Torra, aquest diumenge al migdia en roda de premsa des de la Casa dels Canonges ha dit en diverses ocasions que havia vist un Pedro Sánchez “diferent”, més obert a contrastar opinions i a dialogar amb els presidents territorials, la majoria dels quals, segons el MHP, s’han alineat amb ell i han insistit a Sánchez en què els deixés portar el desconfinament, ja que són millors coneixedors de les particularitats de cada autonomia.

També ha dit el president català que esperava que aquesta vegada “fos de veritat” però poc ha tardat en sortit el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per reiterar que “tothom sap” que les decisions sobre la sortida del confinament corresponen al govern espanyol en el marc del decret d’estat d’alarma.

Publicitat

Illa, funcionari que entén poc de col·laboracions i empaties i que solament sap aplicar fil per randa les normes, ha indicat que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat als presidents autonòmics la seva voluntat d’enfortir la “coordinació” en tot aquest procés i ha recordat que aquesta setmana ja es va produir una primera reunió tècnica amb les comunitats sobre desconfinament, i dilluns n’hi haurà una altra amb els responsables de sanitat de les diferents autonomies.

El ministre no ha donat per feta la divisió territorial en les decisions, ja que ara mateix solament s’està avaluant si el desconfinament s’ha de fer d’una forma homogènia o no, és a dir, per territoris. En aquest punt, ha afegit que la realitat epidemiològica “no té per què coincidir amb unitats administratives”. “Ho estudiarem tot”, ha conclòs.

Et pot interessar  Salvador Illa tornarà a ser el candidat del PSC a les eleccions del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut