Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa referma la seva convicció de fer avançar Catalunya amb Espanya

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha expressat aquest diumenge la seva satisfacció per la composició de la nova executiva del PSOE que surt del 40è Congrés de València, on els socialistes catalans situen quatre representants: Eva Granados, Montse Mínguez, Víctor Gutiérrez i Manuel García Salgado. En declaracions als mitjans, Illa ha afirmat que el Congrés Federal ha permès “refermar l’aposta pel diàleg a Catalunya” i “refermar l’horitzó federal de l’Estat compost que és Espanya”. “Sortim amb energies renovades, amb un compromís per seguir governant perquè avanci Catalunya i Espanya”.

Segons Illa, aquest ha estat un Congrés “molt bonic amb uns tons d’emotivitat que no oblidarem”. Ha valorat la designació de Víctor Gutiérrez a l’Executiva, perquè “donarà un impuls molt important a totes les qüestions LGTBI”.

Publicitat

Segons Illa, la designació de quatre membres del PSC al nou equip de Pedro Sánchez demostra que entre el PSC i el PSOE “hi ha una sintonia molt gran sobre el plantejament que es requereix a Espanya i a Catalunya”.

“Jo crec que si analitzen la representació del PSC als òrgans de direcció del PSOE i al govern d’Espanya i a altes institucions de l’Estat, això ho diu tot”, perquè “quan es treballa conjuntament i hi ha una anàlisi compartit i relacions fluides com passa des que Sánchez és secretari general les coses surten més bé”. “Estem molt contents i aquest Congrés ha servit per reblar aquesta posició”, ha conclòs.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut