Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Illa es veu en posició d’alliçonar l’independentisme sobre el vot delegat de Puig i el cas Borràs

El líder del PSC dona lliçons de moral des de l’escola d’estiu de Societat Civil Catalana amb l’extrema dreta convidada

Redacció 08/07/2022
Salvador Illa, líder del PSC al Parlament

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, posa més llenya al foc i demana “preservar la dignitat” del Parlament, després que la Mesa hagi decidit assumir les “conseqüències jurídiques” del vot delegat de Lluís Puig.

Cal recordar que, precisament, van ser els socialistes qui van portar el vot al Tribunal Constitucional. “És important preservar les institucions i tenir-les endreçades”, ha expressat, en aquest sentit, abans de participar en la polèmica escola d’estiu de Societat Civil Catalana (SCC) amb l’extrema dreta convidada.

Sobre què hauria de fer Laura Borràs, que està a un pas del judici oral, Illa ha assegurat que “qui realment estima el país, ajuda a preservar les institucions”, deixant caure que hauria de dimitir.

El líder del PSC creu que Borràs, investigada per un presumpte cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), “ha de ser conscient de la responsabilitat que ostenta” com a presidenta de la cambra catalana.

“Què dirien alguns, si Meritxell Batet es comportés al Congreso fent la meitat del que fa Borràs com a presidenta del Parlament? Què dirien alguns? Què escriurien? Doncs això”, ha qüestionat. Segons ell, defensa la seva presumpció d’innocència, però ha insistit que no ha “d’arrossegar” les institucions.