Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Illa diu que la negociació dels pressupostos no ha arribat “ni a la meitat del camí” i acusa el Govern de treballar poc

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que estan treballant perquè hi hagi pressupostos a Catalunya l’any vinent però ha alertat que s’està “al principi” de les converses. “No estem ni a la meitat del camí”, ha dit, al temps que ha assegurat que el Govern “fa poca feina”. “Ens hem d’esforçar una mica més, cal treballar més que el moment és complicat”, ha manifestat des d’un acte al Palau de Congressos de Barcelona. Illa ha reivindicat que el PSC és la “garantia” que hi haurà pressupostos però ha dit que aquests no arribaran “ni a batzegades ni a cop de volant”. En aquest sentit, ha afegit que veu “massa presses i nervis” al Govern, així com una actitud “una mica opaca” i que indueix a desconfiar.

Illa ha afirmat que el PSC negocia “amb papers i números” i ha acusat el Govern de “planificar poc” i tenir poc pensat cap a quina direcció vol portar el país. Ha afirmat també que l’actitud de l’executiu “inspira poca credibilitat” en una negociació tan seriosa.

Publicitat

El socialista ha contraposat aquesta forma de fer a la del PSC, de qui ha dit que és la “força tranquil·la”, que  no vol confrontació i que treballa per trobar consensos i acords. Ha afegit que els socialistes no estan aturats en el passat i que aposten pel diàleg. En aquest sentit, ha insistit que mentre el govern espanyol ha portat a la pràctica el diàleg, no fa el mateix el Govern. “Prediquen el que no practiquen a Catalunya”, ha manifestat.

Així, ha agraït al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la seva “generositat” en aquesta aposta pel diàleg, que ha dit que no vol dir “ingenuïtat”.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo

Agraeix Sánchez que digui prou al “xantatge” de la dreta

Illa s’ha referit també a les modificacions judicials que està impulsant el govern espanyol. En concret, a la proposta del PSOE i Unides Podem per desbloquejar la renovació del poder judicial, motiu pel qual ha agraït Sánchez que hagi dit prou al “xantatge” de la dreta. “A partir d’ara les lliçons de constitucionalisme i patriotisme les donarem els socialistes”, ha reivindicat.

Una “nova etapa” a Barcelona

D’altar banda, el líder del PSC ha afirmat que aquesta força tranquil·la també ha de permetre “obrir una nova etapa” a Barcelona amb Jaume Collboni al capdavant. Ha augurat que la victòria dels socialistes a la capital catalana anirà seguida de la que obtindran a Catalunya i a l’estat.

En el seu discurs, Collboni ha destacat la feina per reconstruir el projecte socialista i ha afirmat que “ha arribat el dia” de recuperar la Barcelona oberta, valenta, cohesionada i positiva. “La Barcelona del si”, ha resumit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut