Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Illa diu que Junqueras i Romeva no han de tenir “cap privilegi ni perjudici per ser qui són”

El ministre de Sanitat no es mulla per opinar sobre la situació dels presos polítics, i segueix escudant-se en el diàleg

Redacció 28/02/2020

El ministre de Sanitat i secretari d’Organització i Acció electoral del PSC, Salvador Illa, ha indicat aquest dijous que els presos polítics Junqueras i Romeva tenen dret a rebre el mateix tracte que la resta de reclusos: “No han de tenir cap privilegi però tampoc han de tenir perjudici per ser qui són”, ha subratllat després que la Junta de Tractament del centre penitenciari de Lledoners hagi acordat que els dos puguin sortir de la presó tres dies a la setmana per treballar.

“Se’ls ha d’aplicar el reglament penitenciari per part de les autoritats competents, en aquest cas, les catalanes. Això sempre està sota la supervisió en última instància de les autoritats judicials”, ha asseverat en declaracions a Telecinco.

En relació amb les crítiques de l’oposició a l’Executiu pels permisos de Junqueras i Romeva, en les que el PP sosté que les sortides de la presó són “els primers fruits” de la mesa de diàleg entre el Gobierno i el Govern, el ministre ha assenyalat que “són critiques que cauen en sac trencat”.

Amb tot, ha manifestat que “no el sorprenen aquestes reaccions”, a la vegada que ha puntualitzat que el Gobierno “té una convicció i aposta pel diàleg”.