Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Aprovat l’aplicació de l’article 100.2 per a Junqueras i Romeva

Així ho acorda la Junta de Tractament de Lledoners i ara els dos presos polítics podran sortir tres dies a la setmana durant sis hores per treballar

Redacció
Redacció 27/02/2020
Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn i Josep Rull a l'entrada del Parlament, el 28 de gener del 2020. (Horitzontal)

La Junta de Tractament de Lledoners ha acordat l’aplicació de l’article 100.2 a Raül Romeva i Oriol Junqueras. Podran sortir tres dies a la setmana durant sis hores per treballar, sempre entre setmana, segons ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Ja han sortit de la presó mitjançant l’aplicació d’aquest article altres presos independentistes, com ara Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Alguns ho han fet per treballar, altres per fer voluntariat o per cuidar de familiars d’edat avançada.

La Fiscalía de Pedro Sánchez enfurismada

Cal recordar que la Fiscalía espanyola, que depèn del Gobierno, tal com va recordar Pedro Sánchez en campanya, ja va amenaçar amb portar al Suprem el 100.2 aplicat als presos polítics perquè considera que en realitat és com un “tercer grau encobert”. Sobre els Jordis, per exemple, va argumentar que l’atorgament de tasques de voluntariat no serviran com a tractament “pels seus delicte”.