Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Iglesias veu una “humiliació” que els tribunals europeus li treguin la raó als jutges espanyols

|

- Publicitat -

El vicepresident segon del Govern i secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha lamentat aquest dimarts que el fet que els tribunals europeus hagin tret la raó a jutges espanyols amb relació al procés és “una humiliació per l’estat espanyol”.

Així ho ha assegurat en la seva primera entrevista com a vicepresident, on ha lamentat quela justícia espanyola ha quedat “en mal lloc” després que els tribunals europeus “que formen part de l’ordenament jurídic espanyol”, els hagi tret la raó a “alguns jutges espanyols”.

Publicitat

Segons Iglesias, si l’eurodiputat Carles Puigdemont no és a Espanya, és precisament perquè hi ha hagut tribunals europeu que van decidir “no entregar-lo”. “Estem en una situació absurda. Puigdemont i Comín són eurodiputats que exerceixen lliurement la seva activitat i Oriol Junqueras és a la presó”, ha assenyalat.

En aquesta línia, ha defensat que “els tribunals europeus formen part de l’ordenament jurídic espanyol”. “Quan un tribunal espanyol diu una cosa, s’ha d’acatar la sentència. I quan un tribunal europeu diu una cosa, s’ha d’acatar igual, perquè hem decidit formar part d’aquest ordenament jurídic”, ha insistit.

A més, ha avisat que el conflicte a Catalunya “no es solucionarà tensant els tribunals europeus, que estan dient coses molt dures als tribunals espanyols”. “En aquests anys s’ha demostrat que el conflicte a Catalunya no es resol per la via judicial, que està fent molt mal a la imatge d’Espanya a Europa”, ha emfatitzat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut