Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Iglesias reivindica Colau com “l’única garantia” de polítiques d’esquerres

|

- Publicitat -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha dit aquest dissabte als votants que es plantegin donar suport al PSC o a ERC a Barcelona que “l’única garantia que se segueixin fent polítiques d’esquerres” i socials a l’Ajuntament és que Ada Colau segueixi sent alcaldessa. Ho ha dit davant unes 1.000 persones en el primer míting de campanya de Colau, que ha celebrat a la plaça Ángel Pestanya de Nou Barris amb la número tres de la candidatura, Janet Sanz; la número sis, Lucía Martín, i la periodista Cristina Fallarás, que ocupa simbòlicament un dels últims llocs de la llista.

El líder de la formació morada s’ha centrat a explicar que darrere dels governs hi ha interessos i que Colau representa els interessos dels veïns i dels barris, mentre hi ha altres candidatures, com la de Manuel Valls (BCN Canvi-Cs), els interessos de la qual són “els dels poders econòmics per treure Ada Colau”. “L’única garantia que es facin polítiques d’esquerres i progressistes que protegeixin les majories socials és que Ada Colau segueixi sent alcaldessa. Això ho saben tots, hagin votat els qui hagin votat en les últimes eleccions”, ha dit.

Publicitat

Iglesias ha fet aquesta reflexió després d’unes eleccions generals en les quals a Barcelona es va escenificar una lluita entre ERC i PSC –que van guanyar els primers– i després d’unes enquestes que situen els Comuns en lliça amb els republicans disputant-se l’alcaldia de la capital catalana.Per Iglesias, Colau representa el pas des de “els tecnòcrates progressistes i tecnòcrates conservadors que entenien la política com la gestió i conciliació d’interessos” fins a la representació dels interessos públics.

Et pot interessar  Collboni diu que vol un acord pressupostari amb Colau però l'avisa que "primer van les polítiques i després les cadires"

Considera que aquesta representació d’interessos va tenir una rellevància fonamental en les generals perquè “alguns diuen que els partits d’esquerres han parat a les dretes, però no: han estat els barris de l’Estat espanyol els que han parat els peus a la dreta i a l’extrema dreta”, els interessos de la qual entén representats per persones com Colau.Assegura que la gent dels barris durant els últims comicis s’ha adonat de que “darrere les banderes el que hi havia són interessos privats de les empreses elèctriques, dels bancs, i que la gent va votar frenant la dreta per tenir un govern que defensi els interessos públics”.

Ha explicat com els grans poders econòmics i financers, tant estatals com internacionals, han dit obertament que prefereixen un govern central amb Cs o que Podem no estigui al govern, i ha advertit que Manuel Valls representa a Barcelona aquests interessos i “no s’amaga”.

El líder de Podem ha retret als socialistes de Barcelona que no descartin el pacte amb Cs, i ha insistit que Colau és una referència com a alcaldessa a Espanya i internacionalment.

BComú ha obert el seu primer míting de campanya amb el reggaeton sobre Colau ‘Ada is in da house’ i ha seguit amb una actuació de la coral que ha creat BComú, el Cor Rebel, que ha cantat ‘Bella ciao’ amb Colau, Iglesias i Fallarás, que han pujat a l’escenari per entonar la cançó, abrigallats per un miler de persones a la plaça, en la qual ha ressonat en múltiples ocasions el ‘Sí es pot’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut